slogan webu - změňte či smažte dle uvážení

Dlouhodobé projekty

Aktuálně 3 :

1/ Domovy pro seniory a léčebny dlouhodobě nemocných

Seniorům se v naší zemi nevěnuje dostatečná pozornost a péče, přitom se každý z nás jednoho dne seniorem stane a to se vším, co sebou tato etapa života přináší. Senioři, kteří nemají to štěstí, že mohou v tomto období svého života trávit svůj čas v kruhu rodinném, ale z různých důvodů jej tráví v domovech pro seniory a všichni naši spoluobčané, kteří musejí žít v léčebnách pro dlouhodobě nemocné, potřebují spoustu pomoci. Odborné i laické.

Tento projekt má za cíl v maximální možné míře přispět ke zlepšení jejich života v těchto zařízeních a co nejvíce navodit pocit skutečného "šťastného domova".

Po konzultacích s vedením několika zařízení je jasné, že možností pomoci je celá řada a vždy bude pomoc realizována individuálně dle specifických potřeb jednotlivých zařízení a seniorů, kteří zde nalezli svůj domov.

V ČR je dle sdělení Ministerstva práce a sociálních věcí ČR přes 520 domovů pro seniory + ještě domovy s pečovatelskou péčí a LDN. Je jasné, že potřeba by bylo peněz v řádu mnoha milionů ...

Příkladem jsme zaznamenali požadavky na :

- rozličné materiálně-technické vybavení pokojů, společných prostor i technického a zdravotnického zázemí zařízení pro seniory a LDN
- pořádání výletů pro seniory (velký důraz)
- pořádání všemožných zájmových "kroužků" a kulturně společenských akcí přímo v domovech pro seniory a LDN

Z našeho pohledu se právě našim seniorům a dlouhodobě nemocným dostává ze strany neziskových organizací podpory velmi málo a proto vypisujeme tento dlouhodobý projekt.

Odměny :

Mimo tu nejhezčí odměnu pro každého z Vás, dobrého pocitu z pomoci našim nejstarším spoluobčanům, kterými se většina z nás jednoho dne také stane, Vám nabízíme i další odměny viz. úvodní stránka.

Číslo účtu je : 2601075250/2010

2/ Krteček dětem

Příjemci pomoci :

1/ Děti, které nemají to štěstí a musí žít v dětských domovech všeho druhu.

2/ Děti, které musí trávit nějaký čas ve zdravotnických zařízeních všeho druhu.

3/ Děti, které chodí do jesliček, školek a na základních škol (včetně specializovaných předškolních a školních zařízení).

Cílem projektu je :

pomoci výše uvedeným dětem krásnou českou klasikou - Krtečkem - ve všech možných podobách :

Knihy, leporela, obrázky, DVD, puzzle, hračky a stolní hry, pexesa, školní potřeby a batůžky, vzdělávací karty, omalovánky, dětská povlečení na postýlky, plyšáky, dětské židličky a stolečky, ručníky, cestovní postýlky, zahradní domky a altánky, samolepky na zeď, nafukovací bazénky, plovací desky  ...

Kde všude Krteček pomůže dětem zpříjemnit jejich život či pobyt ?

Zejména : Dětské domovy, dětská oddělení zdravotnických zařízení, jesličky, mateřské a základní školy ...

Odměny :

Mimo tu nejhezčí odměnu pro každého z Vás, rozzářené šťastné dětské oči, které si všichni umíme jasně představit, Vám nabízíme i další odměny viz. úvodní stránka.

Číslo účtu je :  2601075242/2010

3/ Zdravotně hendikepovaní

Zdravotní hendikep je nepochybně velmi nepříjemná komplikace v životě každého takto postiženého i jeho rodiny. Někdo se s ním narodí, jiného bohužel potká v průběhu života a o to větší šok to pro takto postiženého je.

Tento projekt má za cíl v maximální možné míře přispět ke zlepšení života našich hendikepovaných spoluobčanů a co nejvíce jim umožnit se začlenit do běžného života, ideálně bez závislosti na pomoci druhých.

Pomoc bude poskytována podle zcela specifických potřeb a postižení konkrétních osob, ke kterým naše pomoc půjde.

Odměny :

Mimo tu nejhezčí odměnu pro každého z Vás, dobrého pocitu z pomoci našim zdravotně hendikepovaným spoluobčanům, Vám nabízíme i další odměny viz. úvodní stránka.

Číslo účtu je : 2801075247/2010

© stastny-domov-charitativn.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma, reklama PC fórum