slogan webu - změňte či smažte dle uvážení

Odpovědi na vaše dotazy

Jsme doslova ze všech stran zasypáni řadou dotazů, které se velmi často podobají či jsou přímo totožné.
Proto několik odpovědí na řadu z nich :

1/ Má smysl přispívat symbolicky pár korunami trvalým příkazem ? Ano, určitě má. Pro jednotlivce to je zanedbatelná částka, ale při množství Vás podporovatelů to může být v součtu velmi významná pomoc. Sami můžete vybrat číslo účtu, kam budou Vaše peněžní dary nasměrovány, nebo zvolit účet obecný a nechat jejich využití na nás tam, kde je to aktuálně nejvíce potřeba.

2/ Skutečně lze naše dary odečíst z daní ? Ano, je tomu skutečně tak. Nejen dary peněžní, ale i dary materiální lze skutečně odečíst z Vašeho daňového základu. Ten, kdo Vám zpracovává výplaty Vám s tím určitě poradí jak na to. Obecně platí, že daňově uznatelný dar je u fyzické osoby min. 1.000,- Kč a max.15% ze základu daně, u právnické osoby min. 2.000,- Kč a max. 10% ze základu daně.

3/ Uvažujeme o kolektivní sbírce na pracovišti (zájmovém kroužku, školním zařízení ...), jak je to v takovémto případu ? To záleží na Vás. Pokud nám to dáte za kolektiv, např. Vlčata oddíl 5 při ZŠ Liška, Česká Lípa, tak Vás samozřejmě takto moc rádi uveřejníme a poděkování zašleme (kromě našich FB stránek i na stránky vašeho kolektivu a pokud budete chtít i na Vašeho "zřizovatele" - v tomto případě školu, ale může to být např. na zřizovatele školy, u sportovních kolektivů na sportovní svazy, u sokolů na Obec sokolskou .... ) Obecně platí, že Vám všem, nejen kolektivům, chceme poděkovat maximálním možným způsobem a moc rádi učiníme poděkování, kam si budete přát.

4/ Nemám peněz nazbyt, přesto bych chtěl něčím přispět. Jde to ? Ano jde, ale samozřejmě po předchozí domluvě. Můžete nám darovat cokoliv, co dle vašeho názoru má nějakou cenu, Vy to nepotřebujete, pošlete nám to do sídla naší organizace i s písemným souhlasem, že zaslané věci můžeme sami prodat a výtěžek použít na činnost naší organizace. Prosíme Vás ale o zvážení, zda-li se to skutečně vyplatí, byť si samozřejmě velmi vážíme Vaší snahy pomoci alespoň takovýmto způsobem.

5/ Rádi bychom vám poskytli nějaký materiální dar (zejména charakteru kancelářského vybavení), ale nechceme žádnou publicitu. To je samozřejmě možné. S každým z Vás, dárců, ať finančních nebo materiálních se domluvíme, jakou formu poděkování, uveřejnění, odměny ...  zrealizujeme a samozřejmě budeme respektovat i Váši požadavek anonymity.

6/ Pomůže vám, když vám pro vaše potřeby půjčíme na kratší dobu vozidlo, kancelářské vybavení, telefony ..., nebo alespoň proplatíme váš daňový doklad o nákupu pohonných hmot ? Samozřejmě pomůže cokoliv, protože provozní náklady prostě jsou a pokud je možno nám v tomto směru jakkoliv pomoci, moc rádi se s Vámi domluvíme a opět samozřejmě najdeme formu poděkování, jaká Vám  bude vyhovovat. Možností je spousta, vč. čestných členství naší organizace, označení za partnery naší organizace ....

7/ Chci pomoci, ale má ekonomická situace či zdravotní stav mi neumožňuje pomoci, tak jak bych chtěla. Takovýchto podnětů dostáváme opravdu hodně. Je úžasné, že i lidé, kteří jsou i v takového situaci, chtějí pomáhat. Moc děkujeme za projevenou ochotu a jelikož nám píšete přes internet, tak samozřejmě můžete pomoci tak, že budete naše webové i FB stránky šířit a doporučovat Vašim přátelům. I to je pomoc a i za ni jsme velmi vděční. Možná se Vám to nezdá, ale i touto cestou je možné se dobrat zásadní pomoci od lidí a firem, ke kterým se naše stránky s Vaší pomocí dostanou a kteří jsou v pozici, kdy mohou pomoci i finančně či materiálně.

© stastny-domov-charitativn.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma, reklama PC fórum